Våra resor till Maldiverna & Kuredu Resort

Återvändare för 5:e  året i rad. Många ställer frågan hur vi kan välja att åka tillbaka till samma ö år efter år, men det är med handen på hjärtat jag kan säga att vi funnit vårt paradis.

Anledningen till att vi fäller en ”glädjens tår” varje gång vi anländer med sjöflyget till Kuredu på Maldiverna är tack vare den magiska vy man möts av och den fantastiska vistelse man vet väntar och att jag sen fäller en ”sorgfylld tår” när vi kliver ombord på sjöflyget för hemfärd och fylls av såå mycket längtan att få möjlighet att kanske ännu en gång kunna få återvända till detta barfota-paradis….och jag är INTE ensam. 2015 hade Kuredu över 3000 återvändande gäster, imponerande! Många av återvändarna har varit där upp till 35 gånger:) så vi får nog försöka satsa på att  bli 100 år..haha!!

Alla åren har varit olika. De två första var vi själva med våra barn (ungdomar). Vi har rest till många olika platser under åren men var alla helt överens om att det här var ”paradiset” vi sökt. Vita stränder, turkost vatten, grönska, lugn och ro och en alldeles fantastisk temperatur både i luft och hav (året runt).

Det vi imponeras av väldigt mycket är renligheten och vänligheten som genomsyrar hela ön. All personal från städare till högsta cheferna är så gästvänliga och trevliga och i år blev det speciellt känslofyllt när vi välkomnades av personalen redan ute på piren vid ankomst med ”Welcome  home mr & mrs Eriksson”! Dessutom var vår säng i bungalowen dekorerad med samma text. Det där lilla extra betyder otroligt mycket i bemötandet. Genom åren har vi hunnit med de flesta aktiviteterna som ön har att erbjuda förutom golf och dykning för det är liksom inte våran grej. Däremot har vi varit ute på Dream Island 2 gånger. En sandbank strax utanför Kuredu som ju är ganska unik och dessutom får man bara vara 2 st därute åt gången fast vi fick dispens båda gångerna då vi ju var 4 i familjen.

För den som älskar vattensporter finns ju mycket att aktivera sig med och olika båtturer till grannöar eller bara snorkling finns ju också. Något vi verkligen vill rekommendera är att simma med mantor. Det är en helt otrolig upplevelse, de är så graciösa och nyfikna så dom stryker nästan längs kroppen på en. Vi har varit ute på djuphavsfiske ett av åren och det är ett tips för de som är intresserade av fiske. Tänkte gjort det i år igen men tyvärr var det lite för blåsigt i stort sett hela tiden men det var ganska positivt för står det stilla och är klarblå himmel då kan inte ens jag ligga i solen (som älskar sol & värme) för det blir  alldeles för varmt för oss nordbor :). En dag ute till havs med deras motorseglare ‘Britt’ är också underbart. Man gör några snorkelstopp och har möjlighet att få se delfiner i dess rätta natur.

Det vi älskar mest att göra är att gå ett varv runt ön varje morgon i strandkanten och vyerna gör att man känner sådan lycka, lugn och ro. En fantastisk start på dagen innan frukost som avslutas med ett dopp i det turkosa vattnet. Ofta blir det ett varv till på eftermiddagen som avslutas nere i Sangu-baren där man kan sitta och titta på den vackra solnedgången med något läskande i glaset :).

En till sak som jag vill nämna är maten på Kuredu. Hela vår familj är egentligen  motståndare till allt vad all inclusive & bufféer innebär men sedan vi kom hit till denna ön har vi valt all inclusive varje år. Maten är fantastiskt god med mycket färsk fisk (som alltid är dagsfärsk, dom fiskar själva) kött, pasta, sallader med mera och som avslut ett stort bord med smaskiga desserter, som man nog kanske borde hålla sig borta ifrån, haha och istället välja det fantastiska utbudet på färsk frukt. Allt övervakas noga av Kuredus köksmästar, ‘chef Paul’ som går runt bland restaurangerna hela tiden. Det finns 4 ”restauranger” på ön för frukost, lunch och middag och man tillhör en av dom beroende på vilken del av ön man bor. Utöver detta finns 3 st a la carte restauranger där man får boka bord och betala för men till  reducerat pris.

På Kuredu finns 2 st ”Duniye SPA” med mycket olika sköna behandlingar och i år unnande vi oss ett flertal olika behandlingar såsom massage, scrub mm då vi kände oss ganska slitna efter en stressig höst.

Lika väl som man kan sitta i mörkret utanför sin bungalow och bara lyssna till vågornas brus och titta på stjärnorna på himmeln så kan man om man söker socialt umgänge, bege sig till ”Babuna Bar” på kvällen efter middagen för där händer alltid något roligt på kvällarna. Det är allt ifrån ”white party” med discjockey till ”crab-race” . För att inte tala om nyår på Kuredu, det är en jättefest med olika teman varje år och discjockey och dans långt in på småtimmarna på nya året om man orkar. Tillsammans med våra barn har vi tillbringat många nyår utomlands men aldrig upplevt en sådan rolig fest innan vi kom hit och då är det ändå utan raketer för det får inte förekomma p g a brandrisken.

Det här inlägget skulle kunna bli hur långt som helst.. men det känns som vi här har kunnat dela med oss lite utav varje av vår erfarenhet av denna sagolika ö. I stundens skrivande är vi redan på språng att boka ännu en resa till Kuredu, kommande jul/nyår. Att man kan bli så förälskad i ett resmål!

Ett stort tack och en varm rekommendation vill vi också ge Andreas, Markus & Annika på Moments som ‘styr’ upp våra resor med ett stort personligt och proffsigt engagemang, ni är grymma och väldigt värdefulla för oss!!

Kram Åsa & Patric

Skrivet av: Åsa och Patric

Dela i sociala medier:


Liknande Resor

Flexibla paketresor till Maldiverna Olhuveli Resort

Förgyll tillvaron genom att åka till Maldivernas Olhuveli Beach & Spa! Vår paketresa till Maldiverna bjuder dig de mjukaste av vita sanddyner, turkost vatten, en avslappnad miljö och samtida lyx och bekvämligheter.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Maldiverna, Kuredu Resort

Kuredu Island Resort & Spa är ett unikt hotell som alltid får högsta betyg av våra kunder. Varmt välkommen att upptäcka detta sköna paradis, du med!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa Maldiverna, Baros Maldives

Baros Maldives är nog så nära drömmen om paradiset man kan komma. En idyllisk lagun med kristallklart vatten och en anläggning med fantastisk mat & service.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Resa Maldiverna, Velassaru Maldives

Låt oss uppfinna ett nytt ord: tillflykts-ö. Det skulle nämligen vara det ord som bäst beskriver Velassaru. Här är det du, solen och de kritvita stränderna. Allt annat är upp till dig.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Maldiverna, Banyan Tree Vabbinfaru

Vabbinfaru är en intim liten paradisö med kritvita stränder, turkos vatten och vajande kokosnötsträd – och Banyan Tree Vabbinfaru är hotellet som låter dig ha detta paradis precis utanför dörren.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Kombinationsresa Sri Lanka & Maldiverna

Paradis möter Paradis. Njut av en fantastisk kombinationsresa och upplev både Sri Lanka & Maldiverna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa Maldiverna 10 nätter, Ras Fushi

Efter en kort transfer med speedboat från Males flygplats är dags att slänga av sig skorna, packa ner dem i resväskan och plocka fram dem igen när det är tid att åka hem. Välkomna till Maldiverna och Ras Fushi!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad | Spa & Wellness

Skidresa med heliskiing i Kanada

"Champagne powder. Here in Canada we don´t just have powder snow. We have champagne powder snow"

Läs mer om resan

Lifestyle | Skidresor

World Cup i ishockey 2016

Den klassiska turneringen är tillbaka! World Cup i ishockey 2016 spelas i Kanada, närmare bestämt i Toronto och Air Canada Centre. Se Tre Kronors stjärnor live!

Läs mer om resan

Ishockeyresor | Storstadsresor

Resa till Maldiverna, Centara Grand Resort

Upplev känslan av äkta barfotalyx i kombination med ett generöst all-inclusiveupplägg. Välkommen till Centara Grand Resort & Spa!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor