Jag vill veta mer!

Aruba

'One happy island'. Så skönt sammanfattar lokalbefolkningen sin ö. Vi håller med!

Välkommen till Aruba i södra Västindien eller som lokalbefolkningen kallar sin ö: 'One happy island'. Resor till Aruba erbjuder kritvita stränder, varm sol, kristall klart vatten och vänlig befolkning. Här njuter man av lata dagar på stranden och lugna romantiska kvällar eller kanske ett besök på något av Arubas kasinon – med andra ord perfekt för bröllopsresor!

Arubas läge utanför orkanbältet i Västindien gör det möjligt att resa hit alla årstider. Solen skiner nästan alltid och det är oftast runt 28 grader varmt. Aruba en del av Konungariket Nederländerna och har en blandad befolkning. Ön är välmående med god ekonomi och de flesta arubaner talar förutom nederländska, som är det officiella språket tillsammans med papiamento, även engelska och spanska flytande.

Boka en resa till Aruba, ett populärt resmål bland Västindiens öar. Här kan ni njuta av en romantisk smekmånad eller bara koppla av i solen.

På Aruba och Eagle Beach har man gott om plats på den breda stranden vill man ha mer utbud av restauranger och shopping är det inte långt till den lite livligare Palm Beach.

Om ni drömmer om att gifta er i Västindien är Aruba perfekt och vi hjälper vi er att ordna allt. Ni är i goda händer och blir väl omhändertagna av hotellets egen bröllopskoordinator som ser till att ni får ert drömbröllop. Aruba är ett perfekt resmål för bröllop eller smekmånad!

Snabbfakta

  • Året runt resmål
  • Perfekt för romantiska resor
  • Gift er på plats

Bokningsförfrågan

Paketresor till Aruba

Resa Aruba, Manchebo Hotel

Välkommen till Aruba i södra Västindien eller som lokalbefolkningen kallar sin ö ”One happy island”. Här njuter man av lata dagar på stranden och lugna romantiska kvällar.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Sol & Bad

Resa Aruba, Bucuti & Tara Beach Resort

Bonbini! Välkommen till Arubas kritvita stränder, varma sol, kristallklara vatten och vänliga befolkning

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad


Mer fakta om Aruba

Varför skall man boka en paketresa till Aruba?

Inte  minst erbjuder Aruba ett underskönt väder, året om. Ön ligger också utanför orkanbältet. Snittemperaturen om dagarna ligger på runt 27 grader och Aruba har lägsta nederbörden i hela Karibien. Ön har stor mångfald, inte minst etniskt, och här talar man engelska, nederländska, spanska och det lokala papiamento. Etnisk mångfald innebär också att matkulturen är varierad. Köket består av rätter som hämtat inspiration från Karibien, Afrika och Europa.

Det finns mycket att se när man dyker i havet. Det finns förutom färgglada korallrev och fint marint liv en massa vrak såsom SS Antilla och SS Pedernales.

Utflyktsmöjligheterna är oändliga. Det är frestande att bara stanna på resorterna med all bekvämlighet som står dig till buds, men glöm inte att Aruba har mycket att ge. Många orter har närhet till lokala matmarknader, restauranger, shoppingdistrikt och många andra populära aktiviteter.

Naturlivet är underbart på Aruba. Det är ett utmärkt resmål för djurälskare som vill se leguaner, tropiska fåglar, vilda åsnor och getter.  Från mars till november kan du som turist få den unika möjligheten att flera olika arter av havssköldpaddor kläckas och ta sig ner till havet.

Aruba erbjuder någonting för alla: barnvänliga familjeattraktioner, romantiskt nattliv för smekmånadspar och äventyr för den äventyrlige.

Nästan 20% av Aruba består av en nationalpark som är vacker och där man kan besöka den naturliga poolen Conchi.

Stränderna är fantastiska! Sanden är så mjuk och fin och man bränner sig inte om fötterna ens under dagens hetaste timmar.

Flyger till Aruba gör man med KLM via Amsterdam.

Du kan tryggt boka din paketresa hos MOMENTS så erhåller du vår expertis och vettiga priser och MOMENTS ställer självklart lagstadgade garantier för alla paketresor.

Låt oss få hjälpa dig att boka din drömtripp till avundsvärda Aruba!

 

Allmänt om Aruba

Aruba är den minsta av de så kallade ABC-öarna och huvudorten heter Oranjestad. Här lever cirka 30 000 invånare på öns västra sida strax norr om flygplatsen Queen Beatrix International Airport.

Befolkningen uppgår till cirka 100 300 invånare. Huvudspråken är papiamento, engelska och spanska men det officiella språket är nederländska. Valutan är arubansk florin i motsats till Antiller Gulden som i de övriga Nederländska Antillerna.

Aruba har en mycket välmående ekonomi mycket tack vare turistindustrin och oljefyndigheter.

Aruba beboddes först av Arawakindianer och upptäcktes av européerna den 6 juli 1499 av spanjoren Alonso de Ojeda. I knappt 200 år tillhörde Aruba Spanien fram (maj 1636) då den tillföll Nederländerna.

Ön har också varit ockuperad av Storbritannien men  blev en egen autonom del av Nederländerna efter en folkomröstning genomförd 1977.