Jag vill veta mer!

Curaçao

Curaçao är en underbar ö som besitter en stor portion charm och karisma. Med en medeltemperatur runt 27 grader året runt i kombination med kritvita stränder och azurblått vatten är Curaçao en svårslagen favorit i Karibien.

Curaçao tillhör de så kallade ABC-öarna i Nederländska Antillerna där A:et står för Aruba och B:et står för Bonaire. Curaçao är den största av dessa tre öar med strax under 150.000 invånare fördelat på cirka 50 nationaliteter.

Curaçao ligger cirka 70km norr om Venezuela, skyddat och klimatsäkert utanför orkanbältet. Här finner du fantastiska vita sandstränder och färgglada rev som gör både snorkling och dykning till en fantastisk upplevelse. Medeltemperaturen ligger på sköna 27 grader i både vatten och på land och hit går det bra att åka året runt!

Namnet Curaçao kommer från tiden då spanjorerna regerade på ön. De kallade den 'Corazon' (hjärta på spanska) - vi är övertygade om att ön får en plats även i ditt hjärta!
hjärta på spanska.

Huvudstaden Willemstad är en supercharmig liten stad där man gärna strosar runt i de många gränderna. Passa också på att besöka marknaden eller sätt dig på någon av de mysiga uteserveringarna och njut av ett kallt glas vin eller en drink. Här finns ett bra och varierat utbud av restauranger.

Det är bekvämt att ta sig till Curaçao. KLM flyger från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn via Amsterdam. Den långa flygstreckan tar cirka 10 timmar.

Vi rekommenderar varmt en kombinationsresa med exempelvis Aruba eller vår nyhet Colombia! Hör gärna med oss vilka möjligheter som finns - vi designar er resa till Curaçao helt efter era önskemål och funderingar!

Snabbfakta

  • Året runt resmål
  • Fantastisk dykning
  • Kombinera med Aruba eller Sydamerika!

Bokningsförfrågan

Paketresor till Curaçao

Resa till Curaçao, Papagayo Beach Hotel

När det är de vuxnas tur att resa och roa sig är Papagayo Beach Hotel på Curacao ett självklart val. Här ligger lugnet och stillheten granne med äventyr och all-nighters.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Paketresa Curaçao, Lions Dive & Beach Resort

Barfotakänslan infinner sig direkt när du stegar in på hotellet. När du sedan promenerar ner på stranden kommer känslan av Karibien...

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad


Mer fakta om Curaçao

Varför tycker vi du skall boka en paketresa till Curacao?

Curaçao är förmodligen inte det första du tänker på när du tänker Karibien, men det borde det vara. Vädret är otroligt skönt och ön ligger utanför orkanbältet och drabbas därför sällan av stormoväder. Dessutom har ön ett torrt, ökenliknande klimat vilket innebär att det sällan regnar. Temperaturen ligger på behagliga ca 25-30 grader året runt.

Stränderna är spektakulärt vackra! De är vanligtvis inte kilometerlånga utan små och avskilda med turkost vatten och fantastisk snorkling.

Snorklingen och dykningen är otrolig. Curacao tillhör de bättre platserna i världen att dyka i. Det finns otaliga dykupplevelser att välja bland; korallrev, vrak och fint marint liv. På många ställen världen runt kräver dykning och snorkling båtturer ut till barriärreven, men på Curaçao är många av dykställena tillgängliga direkt från stranden.

Curacao har en unik kultur och internationell atmosfär. Curaçao är utan tvekan en av de mest intressanta karibiska öarna och erbjuder en unik och eklektisk kultur. Dess rika och turbulenta historia (holländare, fransmän, spanjorer, portugiser, afrikanska slavar) har lett till en vidunderlig mix av matkultur, religion och arkitektur.  Det finns tre officiella språk på ön: nederländska, engelska och papiamento (kreol). Många talar även portugisiska och spanska.

Vacker arkitektur finns här som sagt i massor. Willemstad, Curaçaos huvudstad, har en unik arkitektur som kombinerar både holländsk och spansk arkitektur med karibiska färger.

Spännande och utsökt mat finns i massor i denna smältdegel av olika kulturer. Curaçaos Krioyo-mat (“kreolsk”) samlar holländska, karibiska och latinamerikanska smaker.

Japps, Curacao-alkoholen tillverkar man här, såklart. Den är lika blå som havet!

Flyger till Curacao gör man med KLM via Amsterdam och bitvis via Aruba.

Boka tryggt hos MOMENTS så erhåller du en paketresa, vår expertis och vettiga priser och MOMENTS ställer självklart lagstadgade garantier för alla paketresor.

Vi hjälper dig att boka din resa till Curacao!

 

Allmänt om Curaçao

Curaçao ligger ca 70 km norr om Venezuela i sydliga delen av Karibiska havet, mellan Aruba och Bonaire. Tillsammans utgör de ABC-öarna. Curaçao är en lång, och till största delen platt ö.

Kustlinjen längs södra sidan är oregelbunden och har många små bukter och vikar, däribland de utsökta vikarna och stränderna på öns västkust. De största havsvikarna finns från mellersta östkusten till längst ut på östra sidan, där huvudstaden och hamnstaden Willemstad ligger. I och runt denna historiska stad bor de flesta av Curaçaos 140 000 invånare.

Den långa nordkusten, ständigt utsatt för de nordostliga passadvindarna, kännetecknas av en grov kustlinje med klippformationer av kalksten ovanpå uråldriga vulkaniska berg samt av väderbiten terräng. Här bor inte så mycket folk som på sydkusten, men det finns fler små byar med traditionella “landhuis” och även gamla plantageanläggningar.

Västkusten karakteriseras av en vidsträckt bergig terräng, i de flesta fall omgiven av Christoffel Park. I denna 1.820 hektars stora park ligger berget Mt. Christoffel, med den högsta toppen på Curaçao med sina 377 m ö.h. Den östra delen av ön omfattar en platt och mestadels torftig slätt, med endast några få bosättningar och några byvägar som sammanbinder inlandet med kusten. Curaçao är en torr ö med endast 510 mm regn per år. Den största delen av vattenförsörjningen kommer från en stor destilleringsanläggning på sydkusten. Det finns även några saltdammar på ön.