Jag vill veta mer!

Ecuador

Ecuador – fyra länder i ett! Har du någonsin åkt till Ecuador och Galapagosöarna har du förmodligen stannat till på fastlandet
på vägen. Men det är faktiskt värt att resa att resa hit för att stanna och spendera en helt egen vistelse!

När du reser till Ecuador får du ett resmål som rymmer allt ifrån berg och regnskogar till långa vita sandstränder. Vad mer kan man önska?

I Ecuador möts hela fyra olika regioner: stillahavskusten, Anderna, Amazonas och Galapagosöarna. Det betyder att du får en 4-i-1-semester som kan innehålla allt ifrån vidunderliga berg och tropisk regnskog till paradisstränder. Och det är bara fyra anledningar att åka hit!

Eftersom Ecuadors utbud är så brett är det nästintill omöjligt att ge en rättvis bild av landet. Åtminstone att få med allt som erbjuds där. (Du får helt enkelt resa hit och se själv.) Här hittar du nämligen allt ifrån stadspuls i huvudstaden Quito med lyxiga restauranger och shopping till vild djungel, vulkanområden och gamla ruiner som Inkafolket har lämnat efter sig i Anderna.

I samklang med djur och natur
Du som är ute efter en naturnära upplevelse på din resa har också kommit rätt – Ecuador och Galapagosöarna har ett djur- och naturliv som är svårslaget jämfört med vilken plats på jorden som helst! Öarnas djurliv är faktiskt så rikt att det räknas som ett av UNESCOs världsarv och skyddas hårt av lagar. Se det innan det är för sent. Att ta hand om sina tillgångar är något man är bra på överlag. Här finns också ett utpräglat ekotänk, och Ecuadors eko-lodger i Amazonas klassas faktiskt som världens bästa! Är du mera aktivt lagd kan du både ägna dig åt klättring, kajakande, forsränning och cykla mountainbike.

Shopping när den är som högst
Är du sugen på stadsliv och shopping finns förstås shoppingcentrum, men framför allt finns här en massa härliga marknader att kasta sig in i. Här hittar du allt mellan himmel och jord och det är stort, färgglatt och högljutt! Den som är bra på att pruta kan göra sig ett och annat fynd alltså.

En kulinarisk resa för gommen
Maten i Ecuador är värd ett besök i sig. Här är det mycket fisk och skaldjur som gäller – i gott sällskap av exotisk frukt. I hela landet kan du få traditionella rätter serverade, inte sällan med soppa på menyn och det älskade riset som nästan alltid toppas med ají – deras speciella starka sås. Du kan inte missa den.

Ecuador är landet för dig som vill ha stora upplevelser i ett förhållandevis litet format. Även om landet i sig inte är så stort ryms här allt ifrån lata dagar i hammock och spännande äventyr till naturupplevelser du inte bara tar med dig för resten av livet – utan kanske inte får tillgång till igen.

Snabbfakta Ecuador

  • Galapagos - unikt på jorden
  • Amazonas - djungelns mångfald
  • Quito - ett världsarv

Bokningsförfrågan

Paketresor till Ecuador


Mer fakta om Ecuador