Jag vill veta mer!

England

'God Save the Queen'. England är huvudlandet i det underbara och mångfacetterade Storbritannien. Det finns både fantastisk natur, storstäder och världsmetropoler att äventyra i.

Här finns, vad gäller naturen, både lågland och högland. Höglandet är bergsregioner i norra England, låglandet erbjuder sandsten och kalkstenskullar och vackra dalgångar. Även långa sandstränder och höga klippor.

Till England åker man året runt även om det givetvis är varmast under sommarhalvåret. Har man otur får man också uppleva snö och regn. Landets dåliga rykte som 'regnlandet nummer ett' är faktiskt lite överdrivet. I Brighton i söder kan sommaren kännas som en plats vid Medelhavet när där är som bäst!

England och engelsmännen är kanske inte är mest kända för att ligga i frontlinjen vad gäller gourmetmat. Fish and Chips är nog det mest berömda. Som tur är har England ett mycket rikt utbud av internationella kök och rätter. De senaste åren har man dessutom fått fram fantastiska kockar som Jamie Oliver, Gordon Ramsey och Heston Blumenthal. Gillar du indisk mat har du verkligen kommit till rätt ställe. Det finns hur mycket indiska restauranger och vissa pubar serverar också indisk mat. Glöm inte heller bort att smaka på öl. Det finns massor med goda sorter för alla smaker och flera av dem går inte att få tag i här hemma.

England har en bred palett och erbjuder stor variation, både för privatresenären och för företaget som vill konferera eller göra en kick-off. Det går både snabbt och enkelt att ta sig från Sverige och Skandinavien. Både SAS och British Airways har direktflyg ett par gånger om dagen.

London
”Om man är trött på London är man trött på livet” sade någon klarsynt människa vid något tillfälle och det ligger mycket i det! London är staden som vibrerar av energi och här finns alltid något att se eller göra. Britternas huvudstad erbjuder det mesta mellan himmel och jord, bland annat excellent shopping, fotbollsmatcher, musikaler och teaterföreställningar. På Bond Street hittar man de stora modehusens butiker, i SoHo de lite mindre designerna och på Oxford Street blandas H&M med ‘passa på-butiker’ och åtskilliga skoaffärer.

Det pulserande livet i SoHo och West End vibrerar dygnet runt. Utbudet av pubar, barer och restauranger tar aldrig slut. Året runt går här flera världskända musikalföreställningar: Mamma Mia, Lion King, Les Miserables, The Phantom of the Opera och CATS bara för att nämna några stycken.

För fotbollsälskaren ser man flera av Premier Leaugues starkaste lag såsom Tottenham, Chelsea och Arsenal. Men även Fulham, West Ham, Crystal Palace och Charlton. Vi kan ordna matchpaket till både liga-cup och Champions League matcher.

Här finns att skåda Houses of Parliament, klocktornet Big Ben och London Eye vid Themsens rand. Slotten Buckingham Palace och The Towern är väl värt ett besök. Nya moderna landmärken är Gherkin (eller mer officiellt 30 St Mary Axe och ”Gurkan” på svenska) är ett nybyggt 40 våningar högt hus i Londons finansdistrikt. En annan nymodighet är The Shard (Shard London Bridge) som också den är en skyskrapa. Den är 309 meter höga byggnaden som invigdes i juli 2012 är den tredje högsta i Europa.

Gillar man att gå på museum finner man British Museum, National Gallery, Tower Bridge, Imperial War Museum och så vidare.
London lär inte göra dig inte besviken!

Manchester
Manchester erbjuder så mycket mer än bara fotboll och rock n’roll. Dock är detta fortfarande en stor anledning till att vi svenskar besöker staden. Idag har Manchester mycket annat att erbjuda. Manchester United och Manchester City fortsätter att ligga i toppen av Premier League och rivaliteten är större än någonsin. Även Bolton och Wigan är från trakterna. Vi kan ordna matchpaket till både liga-, cup och Champions League matcher. Många unga och kreativa personer (Mancuinians) till staden. Stadsdelen Northern Quarter är lika hippt som Hoxton eller SoHo i huvudstaden London.

I dagens moderna Manchester har de centrala delarna av staden blivit ett riktigt shopping-Mekka med många gallerior och gågator. Här finns streetfashion, märkesbutiker, skivaffärer och inredningsaffärer.
Nattklubben Hacienda var på 80-talet den coolaste klubben i Europa. Den är nu sedan länge nedlagd men partykulturen lever vidare. I Castelfield, Northern Quarter och Gay Village finns ett enormt utbud av barer och klubbar. I dag är Manchester en högst levande kulturstad som väl mäter sig med internationella storheter.

Snabbfakta

  • Oändligt utbud
  • Spännande städer
  • London!
  • Kultur i världsklass
  • Fotboll

Bokningsförfrågan

Paketresor till England

Fotbollsresa England, Premier League

Premier League har lockat till sig många lirare av yppersta världsklass som garanterar att din fotbollsresa blir lyckad.

Läs mer om resan

Fotbollsresor | Grupp & konferensresor | Storstadsresor

Konferensresa London

”Om man är trött på London är man trött på livet”. Så sa en klarsynt människa vid något tillfälle och det ligger mycket i det! London är staden som vibrerar av energi och här finns alltid något att se eller göra.

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor | Storstadsresor


Mer fakta om England