Jag vill veta mer!

Frankrike

Att med bara några ord sammanfatta en stor och mångfaldig nation som Frankrike är nästintill omöjligt. Världsmetropolerna Paris och Nice är kapitel för sig och landsbygdens mångfacetterade utbud är otroligt stort. Franska rivieran vid medelhavet är också enormt trolskt och vackert med fantastiskt ljus och fina oliver, vin och grönsaker.

Maten och vinet är ett kärt kännetecken för Frankrike. Att äta en romantisk middag i Paris eller sitta på en vacker vingård i Provence är två helt olika upplevelser - båda har sina egna tjusningar.

Paris brukar omnämnas som ‘Ljusets stad' eller 'Kärlekens stad'. Njut av långa promenader längs med Seine, kika på Notre Dame och Eiffeltornet. Stadsdelarna Quartier Latin och Montmartre sjuder av liv och rörelse. Här finns massor av romerska antika monument att se och senare på eftermiddagen är chansen stor att du hamnar på ett mysigt pittoreskt kafé eller plockar runt i second hand-affärerna i stadsdelen Marais. Glöm inte alla muséer, operan, Louvren, Sacre Coeur, Triumfbågen eller slottet i Versaille. Givetvis erbjuder Paris shopping i absolut världsklass.

Nice och Franska Rivieran erbjuder saltstänkt och turkosblått hav. En verklig pärla för turister, filmstjärnor och konstnärer. Här finner man också pulserande nattliv och Promenade de Anglais är direkt att jämföra med Paris Champs Elysées.

Att botantisera i naturen kring Bordeux eller Provence kan få den mest hårdhudade att spricka upp i ett förnöjt leende. Vinkulturen och gastronomin är i värdsklass. Vindistriktet Champágne ligger inom räckhåll från Paris och här kan man göra spännande turer kring de olika producenterna.

Frankrike är ju också i allra högsta grad skidåkning. Vi gillar att jobba med skidresor och har ett antal riktigt fina hotell, bland annat i Chamonix. Många av hotellen fungerar som både fina alternativ för barnfamiljer och som alternativ för konferensresan. Oavsett om man reser till Frankrike som turist eller på en konferensresa med företaget finns det otroligt mycket att uppleva i detta vackra land.

Snabbfakta

  • Paris!
  • Gastronomi
  • Vin & ostar
  • Mode
  • Rivieran

Bokningsförfrågan

Paketresor till Frankrike

Skidresa Chamonix, Heliópic Hotel

Modernt men med en välkomnande känsla. Hotellet är perfekt för både familjer och för företaget som vill åka skidor på sin nästa konferensresa.

Läs mer om resan

Familjeresor | Grupp & konferensresor | Skidresor


Mer fakta om Frankrike