Jag vill veta mer!

Indien

Det är omöjligt att beskriva Indien i korta, generella ordalag. Indien är upplevelser och färger. Indien är också majestätiska berg och heliga floder. Indien är uråldriga kulturer och pulserande städer. Indien är upplevelser & färger

Indien är ett vidsträckt och unikt land med 1,4 miljarder invånare. Landet erbjuder ett potpurri av upplevelser och saker att se och upptäcka. I norr ligger Himalaya, i söder ligger stränderna, i väst ökenland och i öst finner vi många av Indiens infödingsstammar. Du finner anor och historia från både Storbritannien och hinduiska och muslimska herravälden.

Klassiska Taj Mahal är ett måste att beskåda. Även om det är en turistmagnet av stora mått så gör man sig en otjänst om man inte åker dit. Ett annat fantastiskt resmål i indien är Jaipur eller 'Den rosa staden'. Jaipur är huvudstad i Rajahstan och här hittar du fantastiska palats och färglada basarer. Här kan man passa på att göra en tigersafari i den täta djungeln.

Besök gärna Kerala som är känt för sina 'backwaters' och sköna fina stränder som inbjuder till slappa dagar.

Huvudstaden i Indien heter New Delhi, men Mumbai (tidigare Bombay) är faktiskt störst med 13 miljoner invånare. Kolonial- och hamnstaden Chennai ligger på södra östkusten och är väl värt ett besök. Bangalore är Indiens IT-Mekka och utvecklas precis som övriga Indien i rasande takt.

New Delhi
Se huvudstaden New Delhi som en lök, där man för varje lager man skalar av upptäcker något nytt. Staden har genom historien byggts upp åtta gånger av de olika härskarna som tagit över staden och nu sker en kraftig modernisering av staden. New Delhi spritter av liv och rörelse! Bara att ta en promenad på gatorna är en helt unik upplevelse. Det finns åtskilliga tempel att se i regionen om man är intresserad av arkitektur och historia.

Mumbai
Mumbai hette tidigare Bombay och som tidigare nämnt Indiens största stad med ca 13 miljoner invånare. Trafiken, folksamlingarna och oväsendet är överväldigande. Du kommer troligen att älska eller hata denna varma, fuktiga megastad. Stadens tempo är högt och tar aldrig slut. När du väl kommit underfund med staden är det bara att flyta med strömmen och uppleva människorna, dofterna, syn- och hörselintrycken.

Snabbfakta

  • Upplevelsefyllt
  • Färgsprakande
  • Mångkulturellt
  • Sagolikt

Bokningsförfrågan

Paketresor till Indien

Yogaresa till Goa, Indien 2017

En yogaresa kan vara början på din inre resa. Eller en fortsättning på den...

Läs mer om resan

Lifestyle | Spa & Wellness

Exotisk rundresa i Kerala, Indien

Grönskan. Det första som slår en när man kommer till Kerala är den lummiga grönskan.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Rundresor | Spa & Wellness

Jorden runt på 22 dagar

Många har säkert läst 'Jorden runt på 80 dagar' av Jules Vernes och blivit inspirerade att göra en resa runt jorden. Nu kan du göra ditt livs resa.

Läs mer om resan

Kombinationsresor | Lifestyle | Rundresor


Mer fakta om Indien

Mer information om Indien

Indien är en förbundsrepublik i södra Asien. Det är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin i världen. Indien kallas ofta för “världens största demokrati”.

Indien har kust mot Indiska oceanen i söder, Arabiska havet i väster och Bengaliska viken i öster. Landet gränsar till Pakistan i väster, till Kina, Nepal och Bhutan i nordost och till Bangladesh och Burma i öster. Andra länder som ligger nära Indien är Sri Lanka, Maldiverna och Indonesien i Indiska oceanen. Indiska halvön var hem för Induskulturen och ett område för historiska handelsleder och stora imperier och förknippades med ekonomisk och kulturell rikedom under stora delar av sin långa historia. Fyra stora världsreligioner, hinduismen, buddhismen, jainismen och sikhismen, uppstod där, medan zoroastrismen, judendomen, kristendomen och islam anlände under första årtusendet e.Kr. och formade områdets mångskiftande kultur. Indien annekterades gradvis av Brittiska ostindiska kompaniet från början av 1700-talet och koloniserades av Storbritannien från mitten av 1800-talet. Landet blev självständigt 1947 efter en självständighetskamp som präglades av våldsamma uppror med påföljande än mer våldsamma vedergällningsaktioner, myterier, civilt motstånd samt icke-våldsamt motstånd.

Indien är en förbundsrepublik, bestående av 29 delstater och sju unionsterritorier, och en parlamentarisk demokrati. Den har världens tolfte största ekonomi mätt i nominell växelkurs och den fjärde största mätt i köpkraft. Ekonomiska reformer har transformerat Indien till den näst snabbast växande ekonomin (2007), men landet lider fortfarande av höga nivåer av fattigdom, analfabetism och undernäring. Indien är ett mångreligiöst, mångspråkigt och multietniskt samhälle som även hyser en mångfald djur och växter i ett antal skyddade områden. (Wikipedia)