Jag vill veta mer!

Italien

Oliver, capris, endiver, melanzane, ruccola, mozzarella di buffala, salvia, basilika…Finns det något land som lockar med så många fina råvaror som Italien? Vi får ju såklart inte glömma bort vinet!

Italien. Landet som för många är synonymt med passion. Passion för maten, vinerna & ostarna. Fotbollen såklart! Oavsett om man håller på Juventus, Milan eller Roma så finns passionen till laget och spelarna där.

Italien är också städer. Alla vägar bär ju som bekant till Rom men om man tar sig vidare hittar man klassiska pärlor som Florens, Pisa & Venedig. Vill man bort från städerna hittar man små charmiga byar med namn som Arbia & Palazzina.

Italien levererar mat och vin i världsklass, det vet alla. Med förstklassiga råvaror och genuin matlagning blir en enkel tallrik med Mozzarella di Bufala & pomodoro (buffelmozzarella och tomat) och en skvätt av den lokala olivoljan en fröjd för gommen. Vinerna är förstklassiga och vindistrikten välkända. Visst klingar Piemonte, Chianti & Valpolicella bekant?

Man ska inte heller glömma bort havet. Det fantastiska Medelhavet som bjuder på sköna temperaturer azurblått vatten. Det finns gott om fina stränder i Italien, bland annat på Sicilien och Riminikusten.

Men, det är nog ändå mångfalden som gör att Italien är ett så fantastiskt resmål. För när du sitter på en servering med utsikt över havet och äter en pasta och njuter av ett gott vin så blir helheten komplett.

Snabbfakta

  • Gastronomi
  • Klassiska städer
  • Pittoreska byar
  • Medelhavet
  • Fotboll

Bokningsförfrågan

Paketresor till Italien

Seniorresa Toscana

Strax öster om Florens ligger vingården uppe på en kam med utsikt över två dalar. Vi befinner oss i utkanten av Chiantidistriktet

Läs mer om resan

Lifestyle | Seniorresor

Skidresa Alagna, Hotel Monterosa

100 meter från skidliften och i hjärtat av den italienska alpbyn Alagna ligger vackra Hotel Monterosa.

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor | Skidresor

Skidresa Italien, Nira Montana Hotel

I den lilla byn La Thuille (1.400 m.ö.h), som ligger inbäddad bland bergstoppar hittar man en hotellpärla i form av Nira Montana

Läs mer om resan

Familjeresor | Grupp & konferensresor | Skidresor

Konferensresa Sicilien

Sicilien omfamnar oss med värme och mångkultur. Här har sjöfararna landat, styrt och spridit sin kultur. Greker, romare, spanjorer och normander - de har alla varit här och satt sin prägel på ön under olika historiska epoker.

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor

Konferensresa Toscana

Strax öster om Florens ligger vingården uppe på en kam med utsikt över två dalar. Vi befinner oss i utkanten av Chiantidistriktet

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor


Mer fakta om Italien