Jag vill veta mer!

Kanada

"From far and wide, O Canada...". Strofen är tagen ur Kanadas nationalsång och ger en hint om landets storlek.

Kanada är världens, till ytan, näst största land. Faktiskt större än USA vilket inte många tänker på. Landet sträcker sig från Stilla havet i väster och Atlanten i öster vilket ger stor variation på miljöer med allt från höga berg till stora skogar.

I västra Kanada hittar du ett par av världens bästa områden för skidåkning. I provinsen Alberta hittar du exempelvis Banff som är en klassisk skidort med underbar skidåkning. Lite längre västerut ligger provinsen British Columbia där Whistler erbjuder snustorr snö och drygt 20 mil pister.

Kanada är också storstäder där tempot generellt är något lugnare än i södra grannlandet USA. Människorna är genuint trevliga på nordamerikanskt manér och det är lätt att känna sig hemma i både Vancouver och Toronto. I franskspråkiga provinsen Québec är vackra Montréal huvudstad och här talas franska som förstaspråk.

När vi pratar om Kanada måste vi också nämnas ishockey. Hockey är religion i Kanada och kanadensarna själva hävdar att sporten uppfanns här. I NHL finns ett par klassiska kanadensiska lag som Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens, Vancouver Canucks & Calgary Flames. Många svenskar har genom åren spelat i NHL och i Kanadensiska lag, exempelvis Peter Forsberg, Börje Salming och Mats Sundin.

Snabbfakta

  • Fantastisk skidåkning
  • Fiske
  • Ishockey
  • Storstäder

Bokningsförfrågan

Paketresor till Kanada

Skidresa med heliskiing i Kanada

"Champagne powder. Here in Canada we don´t just have powder snow. We have champagne powder snow"

Läs mer om resan

Lifestyle | Skidresor


Mer fakta om Kanada