Jag vill veta mer!

Kuba

När man vandrar omkring på gatorna i gamla Havanna står tiden verkligen stilla. Kontrasterna är enorma; bilar från 50-talet och byggnader från 1500-talet! En resa till Kuba är mångt och mycket en resa i tiden.

På Kuba kan Du njuta av det bästa från många världar! Stränderna är Karibiskt kritvita och håller hög klass. Salsarytmerna är medryckande, det historiska arvet unikt och folket är underbart charmigt.

Snabbfakta

  • Havannas miljöer
  • Hemingway
  • Mojitos
  • Karibiska stränder
  • Salsa & musik

Bokningsförfrågan

Paketresor till Kuba

Rundresa på Kuba med guide

Kuba är som en tidsmaskin. Var annars kan man se så många amerikanska 50-talsbilar? Kuba är också salsa, ett leende folk och en fantastisk karibisk pärla som förtjänas att upptäckas.

Läs mer om resan

Rundresor | Sol & Bad


Mer fakta om Kuba

Mer fakta om Kuba

Republiken Kuba är den största staten i Karibiska havet och granne med USA, Mexico och Bahamas. Staten Kuba omfattas av själva Kuba, Isla de la Juventud samt cirka 1600 småöar, ‘Los Cayos’.

Kuba upptäcktes av Christoffer Columbus 1492 och 1511 grundade spanjorerna sin första stad och besegrade lokalbefolkningen. Sedan 1959 har landet styrts av Fidel Castro och det kommunistiska partiet.

Näringslivet har dominerats av sockerrörsodlingarna men man har även organiserat små kooperativa jordbruk som producerar kaffe, citrusfrukter och den berömda Havannatobaken som används i framställning av cigarrer.

På senare år har turismen spelat en allt större betydelse och idag svarar turismen för mer än hälften av Kubas inkomster i utländsk valuta.

Bästa tiden att besöka Kuba

Kuba har ett härligt väder med cirka 330 soldagar per år.

Från juli till slutet av oktober finns det risk för att det kan dra in orkaner över landet och det är dessutom mer regn dessa månaderna.

Mellan november-maj är det alltså mycket behagligt och temperaturerna ligger mellan 27-33 grader.

i januari kan det komma in tillfälliga kallfronter men det är ovanligt att temperaturen sjunker under 10 grader, ens på nätterna.

Visum till Kuba

Moments kan hjälpa er med visum till Kuba och detta kostar 500:- (september 2014). Det vi behöver är en kopia av ditt pass och detta kan du antingen scanna eller så tar du en bild med din telefon och skickar till oss.

Tänk på att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter avslutad resa!