Jag vill veta mer!

Kuba

När man vandrar omkring på gatorna i gamla Havanna står tiden verkligen stilla. Kontrasterna är enorma; bilar från 50-talet och byggnader från 1500-talet! En resa till Kuba är mångt och mycket en resa i tiden.

På Kuba kan Du njuta av det bästa från många världar! Stränderna är Karibiskt kritvita och håller hög klass. Salsarytmerna är medryckande, det historiska arvet unikt och folket är underbart charmigt.

Snabbfakta

  • Havannas miljöer
  • Hemingway
  • Mojitos
  • Karibiska stränder
  • Salsa & musik

Bokningsförfrågan

Paketresor till Kuba

Rundresa på Kuba med guide

Kuba är som en tidsmaskin. Var annars kan man se så många amerikanska 50-talsbilar? Kuba är också salsa, ett leende folk och en fantastisk karibisk pärla som förtjänas att upptäckas.

Läs mer om resan

Rundresor | Sol & Bad


Mer fakta om Kuba

Varför skall du boka en paketresa till natursköna Kuba?

Det finns en mängd goda skäl att besöka Kuba: stranden, kulturen, maten, landskapet och musiken.

De kubanska stränderna

Endast en kort bilresa på ca 2 timmar från flygplatsen i Havannas flygplats ligger den vackra strandstaden Varadero, med kanske de vackraste stränderna på hela Kuba. De långa vita stränderna är hela 22 km. I kombination med palmerna och det kristallklara vattnet kommer du tappa andan av hänförelse.

De kubanska cigarrerna

Vad kan man mer säga än att att de kubanska cigarrerna anses vara de bästa i världen, det är av en anledning. Du kan besöka Partagas Cigar Factory i Havanna för en guidad tur eller ta en dagsutflykt från Havanna till Vinñales och vandra runt en ekologisk tobkaksfarm till häst.

Underhållning i världsklass

På Kuba är underhållningen, sången och dansen hela tiden runt hörnet. På gatorna kan du uppleva fantastiska artister men här finns också grymma shower som du inte får missa. Käna klubabr är Tropicana och Buena Vista Social Club. Älskar du balett skall du försöka se en föreställning här då de kubanska ballerinorna håller världsklass.

Veteranbilar

Passa på att att se eller köra de prydliga amerikanska veteranbilarna som rullar runt på ön och i synnerhet i Havanna.

Lev ett liv utan internet

Att komma åt internet är inte det enklaste på Kuba. Du måste köpa kort från speciella ställen och sedan gå till ett område som har Wi-Fi-åtkomst. Skippa sociala medier för en gångs skull. Kontoret och chefen kommer ha svårt att nå dig, under din semester.

Kubansk rom

Om du är en partyprisse så kommer du älska Kuba. Havana Club-rommen är det största märket och finns att tillgå i varenda bar och restaurang på ön. Även om du inte dricker rom i normala fall så uppmuntrar vi dig att testa. Det smakar utsökt! Mojitos är en vanlig drink man dricker här och den är väldigt uppfriskande i den stekande karibiska solen.

Den kubanska maten

Vilken semesteresa är fullständig utan det kulinariska inslaget? Kuba har massor med god mat och spännande rätter. Här finns grym streetfood, trendiga tapas och lokalt drivna ‘paladars’ om du känner dig hungrig.

Upplev det genuina kubanska livet

Var inte rädd för att lämna de kända stigarna och platserna. Kuba är en säker och trygg destination så du kan söka dig till de genuina kubanska kvarteren. Du kommer träffa barn som leker på gatorna, män som mekar med sina veteranbilar, lokala bagerier och gatuförsäljare som bland annat säljer färsk frukt. Även om byggnaderna och kvarteren kan se slitna och nedgångna ut så är kubanerna oftast glada och lyckliga och bjuder på stora glada leenden.

Hästridning

En dagsutflykt till Vinales är ett måste när man är på Kuba. Resan till Viñales tar dig genom ett underbart landskap som ser ut som hämtat ur en gammal romantisk film. Väl där kan man rida, vandra, besöka ekologiska gårdar, se hur kubanska cigarrer blir till eller bara flanera i den vackra staden.

Dykning

En av de bästa sakerna man kan ta sig för på Kuba är att dyka. Om du har dykcertifikat kan du dyka i några av de bästa och klaraste vattnen ön kan erbjuda. Grisbukten är en av dessa platser.

Flyger till Kuba och Havanna gör man med Air France via Paris eller KLM via Amsterdam.

Boka din paketresa tryggt hos MOMENTS så erhåller du vår expertis och vettiga priser och MOMENTS ställer självklart lagstadgade garantier för alla paketresor.

Vi hjälper dig att boka din paketresa till Kuba!

Mer fakta om Kuba

Republiken Kuba är den största staten i Karibiska havet och granne med USA, Mexico och Bahamas. Staten Kuba omfattas av själva Kuba, Isla de la Juventud samt cirka 1600 småöar, ‘Los Cayos’.

Kuba upptäcktes av Christoffer Columbus 1492 och 1511 grundade spanjorerna sin första stad och besegrade lokalbefolkningen. Sedan 1959 har landet styrts av Fidel Castro och det kommunistiska partiet.

Näringslivet har dominerats av sockerrörsodlingarna men man har även organiserat små kooperativa jordbruk som producerar kaffe, citrusfrukter och den berömda Havannatobaken som används i framställning av cigarrer.

På senare år har turismen spelat en allt större betydelse och idag svarar turismen för mer än hälften av Kubas inkomster i utländsk valuta.

Bästa tiden att besöka Kuba

Kuba har ett härligt väder med cirka 330 soldagar per år.

Från juli till slutet av oktober finns det risk för att det kan dra in orkaner över landet och det är dessutom mer regn dessa månaderna.

Mellan november-maj är det alltså mycket behagligt och temperaturerna ligger mellan 27-33 grader.

i januari kan det komma in tillfälliga kallfronter men det är ovanligt att temperaturen sjunker under 10 grader, ens på nätterna.

Visum till Kuba

Moments kan hjälpa er med visum till Kuba och detta kostar 500:- (september 2014). Det vi behöver är en kopia av ditt pass och detta kan du antingen scanna eller så tar du en bild med din telefon och skickar till oss.

Tänk på att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter avslutad resa!