Jag vill veta mer!

Malaysia

I Malaysia möts du av en varm, vänlig och kosmopolitisk befolkning som lever sida vid sida i harmoni och ömsesidig respekt.

Malaysia ger dig möjligheten att ta del av en underbar kultur, utforska ett enastående landskap från världens äldsta regnskog till shopping i städer med låga priser. Du kan vandra i en orörd natur och också beskåda några av världens mest otroliga moderna byggnader, som exempelvis Menara Kuala Lumpur Tower och tvillingtornen, Petronas Towers.

Malaysia är synonymt med mångfald. Kultur, religion och maträtter från världens olika kök mixas till en fantastiskt välsmakande upplevelse.

Borneo lockar med sina paradisstränder och sitt klarblå vattnet. Med temperaturen 30 grader i luften och nästan lika i vattnet är det en fröjd att snorkla bland koraller. Varför inte åka med på en båtsafari eller besöka ett räddningscenter för orangutanger och förundras över hur lika de är oss människor.

Malaysia är en palett av de vackraste färgerna i Sydostasien och erbjuder såväl paradisöar som täta regnskogar, livliga städer och underbart vänliga människor.

Snabbfakta

  • Fantastiska stränder
  • Varierat landskap
  • Borneo
  • Kuala Lumpur
  • Vänliga människor

Bokningsförfrågan

Paketresor till Malaysia

Resa till Langkawi, Holiday Villa Resort

Charmiga Holiday Villa Beach Resort & Spa ligger vid ett av Langkawis finaste strandområden, Pantai Tengah.

Läs mer om resan

Familjeresor | Kombinationsresor | Sol & Bad


Mer fakta om Malaysia

Generellt om Malaysia

Malaysia är en förbundsstat i sydöstra Asien, bestående av tidigare brittiska besittningar på Malackahalvön och norra Borneo.

Malaysia gränsar på Malacka till Thailand i norr och Singapore i syd, samt på Borneo till Indonesien i syd och öst samt mot Brunei.

Malaysia blev självständigt från Storbritannien 1957 och år 1963 skapades staten Malaysia genom en sammanslagning av Malaya (Västmalaysia), Östmalaysia och Singapore. Singapore bröt sig ut 1965. Landet är en konstitutionell valmonarki och har en kung som statsöverhuvud.

Väder i Malaysia

Malaysia har ett tropiskt klimat. Temperaturerna varierar på de flesta håll i landet mellan 20 och 34 grader. Dagarna kan ofta vara heta och fuktiga med relativt svala och behagliga kvällar och nätter.

Uppe i Malaysias högländer (till exempel Cameron Highlands) är vädret svalare. Här uppe behöver man ofta en tröja eller jacka för kvällsbruk då temperaturena ofta går ner mot cirka 15 grader. Malaysias högländer har ofta hus och hotell öppna spisar där brasor tänds på kvällarna.

Som i alla tropiska klimat har man mycket regn i Malaysia. I snitt faller i landet ungefär 2500 mm per år medan man i Östmalaysia, d v s Borneo, vissa år kan få mer än det dubbla. Ett tropiskt regn är ofta mycket kraftigt, relativt kortvarigt och kan avlösas av fint väder efter någon timme.

Regn och regnperioder påverkas av monsunvindarna som blåser kring Malaysia. Monsunerna blåser på olika sätt i olika delar av landet, vilket innebär att regnperioderna infaller vid olika tider i olika delar av Malaysia.

Sydvästmonsunen blåser i princip från maj till september in mot västkusten (där bland annat Penang, Langkawi och Pangkor ligger), och det innebär att denna period är regnigare än andra tider på året på denna kust. Augusti brukar vara den regnigaste månaden här.

Nordöstmonsunen blåser mot östkusten under perioden oktober till februari eller mars, vilket innebär att regnperioden på denna kust infaller denna tid. På Borneo regnar det mest under november till februari. Men som överallt annars när det gäller väder så kan ibland stora variationer förekomma.