Jag vill veta mer!

Marocko

Marrakech. Atlasbergen. Saharaöknen. När vi söker efter nya resmål är det ofta klassiska platser som kommer in i våra tankar. Marocko är sägenomspunnet och än idag dröjer sig känslan av 'tusen och en natt' kvar.

Bara 5 timmar från Skandinavien ligger Marocko. Ett fantastiskt land med otroliga kontraster, smaker, dofter & färger. Marocko erbjuder arabiska nätter, nomader, spännande marknader, äventyr och upplevelser. Upplev mäktiga Atlasbergen och Saharas öken.

Marocko är ett land där nutid, medeltid och allt däremellan existerar bredvid varandra. Ett kontrasternas land där rikedom och fattigdom går hand i hand och där inget är förutsägbart.

Marrakech ligger i södra Marocko, vid foten av de Höga Atlasbergen, vars toppar man kan skymta ifrån staden. Det var hit som karavanerna kom efter den flera månader långa vandringen från Timbuktu, genom Sahara. Idag upplever Marrakech ännu en guldålder med nya läckra restauranger, caféer & gallerier.

Nya hotell växer upp som svampar ur jorden. Det ena mer spektakulärt än det andra. Ibland i form av kompletta anläggningar - ibland i formen av en riad.

Riad betyder trädgård och dessa orientaliska hem är byggda kring en patio med en porlande fontän i mitten. Alla rum vätter mot innergården och en kringbyggd balkong leder till gästrummen på andra våningen. Arkitekturen är orientalisk med valvbågar och mosaik som traditionella inslag. Riaderna ligger som små oaser i den delvis både fattiga och slitna medeltida stadskärnan. Det marockanska vardagslivet fortgår strax utanför dörren. Det är fem minuters promenad till det omtalade gycklartorget, Jemaa el Fnaa och nära till både den gigantiska basaren, hantverkskvarteren och andra sevärdheter.

Snabbfakta

  • Perfekt för weekendresor
  • Äventyr
  • Konferensresor
  • Fantastiska hotell

Bokningsförfrågan

Paketresor till Marocko

Resa Marrakech, Fellah Hotel

Kan man blanda retrolyx, drömmar & kultur och få ett unikt hotell som resultat? Svar ja.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Grupp & konferensresor | Lifestyle


Mer fakta om Marocko