Jag vill veta mer!

Peru

Mystik och magi. Två små ord som ibland används lättvindigt men som på pricken beskriver Peru. Det räcker att vi nämner Titicacasjön, världens högst belägna sjö. Eller Machu Picchu som uppfördes för kungligheter och vetenskapsmän på 1400-talet.

I Peru lever ättlingarna till Inkafolket kvar och deras färgglada dräkter syns på långa vägar. Även språket, Quechua, talas men det är givetvis Spanskan som är officiellt språk i landet. De gamla inkaindianerna levde i harmoni med naturen och det är inte svårt att förstå deras dyrkan av berg, floder och sjöar. Perus natur är nämligen storslagen och här tronar många snöklädda bergstoppar runt slingrande, mäktiga floder. I norra Peru förtrollar Amazonas sina besökare med tät djungel, rikt djurliv och unika upplevelser.

Längs Perus norra kust är surfingen populär och här finns några av de bästa vågorna i Sydamerika. Även om Stilla Havet är kallt så är vattnet badbart här. Räkna inte med karibiska temperaturer i vattnet bara!

Två mycket populära platser att besöka är Titicacasjön och Machu Picchu. Båda platserna är centrala i Inkaindianernas världsbild där Titicacasjön sägs vara födelseplatsen för Inkariket. Solguden Inti lämnade sina två barn, Manco Capac och Mama Oclloj på sjöns stränder för att därifrån grunda sitt rike.

Machu Picchu uppfördes under 1400-talet och upptäcktes aldrig av de spanska conquistadorerna. Staden ligger bedårande vackert på en 500 meter hög bergsrygg. På tre sidor om staden stupar platåns klippväggar 400 meter rakt ner. Myndigheterna i Peru har på senare tid infört hårda restriktioner i antal besökare per år eftersom den tidigare massturismen orsakat världsarvet skada.

Peru är ett land som har otroligt mycket att erbjuda och eftersom landet dessutom gränsar till både Ecuador, Brasilien, Bolivia & Chile är kombinationsmöjligheterna nästintill obegränsade!

  • Fantastiska miljöer
  • Spännande historia
  • Machu Picchu
  • Titicacasjön

Bokningsförfrågan

Paketresor till Peru

Vandringsresa till Machu Picchu, Peru

Få platser på jorden är så mytomspunna och magiska som inkaleden och Machu Picchu. Vi har valt en annorlunda och lite lyxigare väg upp till ett av världens 7 nya underverk.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle


Mer fakta om Peru