Jag vill veta mer!

Réunion

Réunion är lika dramatisk som en Bergmanfilm och på samma gång vacker som en dröm. Å ena sidan vulkankratrar och lodräta bergsväggar och å andra sidan små byar med mycket känsla av Frankrike.

Reunion är en mycket vacker liten ö i Indiska Oceanen, strax öster om Madagaskar och söder om Mauritius. Här finner man både spännande djurliv och dramatisk natur. Flera växter och arter är helt endemiska. Ön har mikroklimat, dvs även om ön är ganska liten så kan väder och natur skifta en hel del. Västsidan är för sol och bad medan östsidan är grönare och mer vegetarisk.

Reunion är däremot så mycket mer än soldränkta stränder. Här finner man upp till 3.000 meter höga berg, vackra vattenfall samt vulkaner och vulkankratrar. Den aktiva vulkanen Piton-de-la-Fournaise är ett måste för alla besökare på ön. Det är en magnifik upplevelse att stå vid randen och skåda ut över himlen, bergen och kratern. Man kan också stiga ner i kratern längs långa trappor som går i sick-sack utmed bergsväggen. Varför inte passa på att flyga en helikoptertur över bergen och utöver lagunerna? Reunion har många vattenfall som är drömskt vackra!

Reunion är en fransk ö vilket innebär att menyer och skyltar oftast är på franska, man betalar med Euro och vi svenskar kommer enkelt in landet som EU-medborgare. Här kör man på höger sida i trafiken. Om ni tycker om att hajka, cykla mountainbike, dyka, surfa, att färdas med kanot eller paraglida så har du funnit de perfekta förutsättningarna. Reunion har också spännande kultur, ett kreolskt och franskt kök som pockar på uppmärksamhet. Människorna är otroligt vänliga och trevliga.

Snabbfakta Réunion

  • Spektakulära miljöer
  • Jämförelsevis få turister
  • "Aktivt" resmål

Bokningsförfrågan

Paketresor till Réunion

Resa Réunion & Mauritius

En kombinationsresa där storslagen och dramatisk natur möter perfekt service, gastronomisk mat och lata dagar på de kritvita stränderna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Sol & Bad


Mer fakta om Réunion

Matnytting information inför din resa till Réunion

Varför ska man boka en resa till Réunion?

Réunion är en liten ö under fransk flagg men med tropiskt väder. En resa till Réunion innefattar så många olika saker. Det finns sol och bad och trevlig shopping i huvudstaden Saint Denis  men bjuder också på storslagen natur och fauna. Detta är verkligen en pärla i Indiska Oceanen. På västkusten ligger solkusten med en lagun där man kan bada i havet. De mäktiga vågorna slår in över stränderna och de svarta lavastenarna. Ön har också världens näst mest aktiva vulkan, Piton de la Fournaise, som du och då får små utbrott. På Réunion finner man en uppsjö av olika hotell runt de olika kusterna och uppe i bergen. En stark rekommendation är att man hoppar mellan flera hotell för att verkligen se och njuta av hela ön.

Man kan vara väldigt aktiv på Réunion och destinationen passar alla; familjer, kompisgäng, smekmånadspar och äventyrare. Man har möjligheter till promenader och hiking och regelrätta bergsvandringar mellan de olika bergsmassiven. En heliokoptertur över ön och vulkanen kan också varmt rekommenderas.

Man kan flyga till Réunion med Air France via Paris eller Air Mauritius där man också mellanlandar på systerön Mauritius.  Många väljer att göra en resa som kombinerar bägge dessa öar för den ultimata kombinationen.

På Réunion rekommenderar vi att man tar en hyrbil så man kan röra sig fritt. Vägnätet är väldigt bra och det är högertrafik, precis som i Frankrike.

Bokar du en paketresa hos MOMENTS så får du tillgång till vår expertis och lokalkännedom. Likaledes får du bra priser på flyg och noga utvalda hotell. MOMENTS ställer lagstadgade garantier för alla paketresor. Du är i trygga händer.

Låt oss få hjälpa dig att boka din drömresa till Réunion!

Allmänt om Réunion

Réunion är ett franskt departement i Indiska oceanen som tillsammans med Mauritius och Rodriguez Island bildar ögruppen Maskarenerna.

Invånarantalet är cirka 900.000 och huvudorten heter Saint Denis. Man använder Euro som valuta.

Reunion domineras av två aktiva vulkaner, Piton de la Fournaise som ligger på öns östra del. Den når 2.611 meter över havet.

Den andra vulkanen heter Piton des Neiges och ligger nordväst om Piton de la Fournaise. Den mäter totalt 3.070 meter över havet.

Bästa tid att åka

Ön är ett bra året-runt-resmål som, precis som Mauritius, bjuder på behagliga temperaturer året om.

Mellan oktober-mars är vädret som varmast och då ligger medeltemperaturen dagtid på cirka 26 grader. Under maj-september kan man räkna med en medeltemperatur kring cirka 22 grader.

När bör man boka resan till Réunion?

Om ni planerar en resa under jul & nyår bör ni boka resan i mycket god tid. Vi rekommenderar minst 10-11 månader i förväg.

Även under novemberlovet, sportlovet och påsklovet bör man vara ute i god tid.