Rymdresa med Virgin Galactic

Låt oss ta dig med på ditt livs resa och ett äventyr som slår allt annat du varit med om.

Med rymden som mål.

I tusentals år har människan fascinerats av rymden. 2010-talet kommer bli det år då vi börjar upptäcka rymden som turistmål och ”vanliga” människor får möjlighet att åka ut i rymden. Rymdturismen är här!

Moments är den enda resebyrån i Sverige som är utvalda Accredited Space Agents (ASA) för Sir Richard Bransons bolag, Virgin Galactic att sälja rymdresor. Andreas på Moments har genomgått träning hos Virgin Galactic samt även medverkat vid avteckningen av Space Ship 2 i Mojaveöknen (2009) där många av de befintliga kunderna deltog. Han har också besökt Spaceport America vid två tillfällen och basen i Mojaveöknen senast hösten 2013.

Idag har cirka 800 personer bokat och betalat sina rymdresor och totalt har över 10 svenskar bokat. Av dessa har Andreas sålt tre resor. Den första resan såldes till äventyrskan Renata Chlumska som sannolikt blir den första svenska kvinnan att göra en rymdresa. Renatas rymdresa var den första resan som såldes av en ASA i Sverige!

Premiärflygningen beräknas genomföras under 2015 och initialt kommer rymdresorna utgå ifrån USA och Spaceport America i New Mexico. På sikt kommer fler Spaceports att byggas och det är inte omöjligt att Sverige får en egen Spaceport Sweden på Esrange i Kiruna.

Kortfattat går rymdresan till så här:

Moderskeppet, VMS Eve, tar upp rymdskeppet till cirka 55.000 fot (cirka 15.000 meter) och nu börjar nedräkningen. 3…2…1…
Därefter släpper det specialdesignade planet (SpaceShip2) loss alla krafter och i över 3 x ljudets hastighet skjuts du upp i atmosfären och ut i rymden.

När jetmotorerna stängs av blir det… tyst. Helt tyst. Du kommer uppleva ett par fantastiska minuter av viktlöshet och en vy över vår planet som förmodligen gör även de tuffaste resenärerna ödmjuka. Du är i rymden och du är del av ett unikt projekt av pionjärer som framtida generationer kommer att läsa om i historieböckerna.

Efter cirka 5-6 minuter i viktlöst tillstånd är det dags för återinträde i atmosfären. SpaceShip2 konfigureras om på så sätt att allting går automatiskt och när man tagit sig igenom atmosfären tar piloterna över och glidflyger tillbaka till rymdhamnen.

Låter det otroligt?
Det kommer det att vara och vill du veta mera så går det bra att kontakta Andreas Axelson på 0733-904514 eller andreas@moments.se så berättar jag mer. Andreas är certifierad ASA (Accredited Space Agent) för Virgin Galactic och ser fram emot att hjälpa dig med din rymdresa och ett fantastiskt äventyr!

Detta ingår

  • Rymdresa med Virgin Galactic
  • Boende 3 nätter i anslutning till uppskjutningen
  • Träning under 3 dagar på Spaceport America
  • Inbjudningar till exklusivt nätverkande

Prisindikation: 250.000USD


Mer fakta om Rymdresa med Virgin Galactic

Snabbfakta

  • Pionjäranda - bli en av de första 1000 rymdturisterna
  • Exklusiva inbjudningar till Sir Richard Branson
  • Se vår jord från rymden
Virgin Galactic

Virgin Galactic ingår i ‘Virgin Group’ som grundats av den brittiske entreprenören Sir Richard Branson.

2004 skrev Virgin Galactic ett samarbetsavtal med det amerikanska företaget Scaled Composites som grundats av flyggeniet Burt Rutan. Rymdplanet SpaceShip One blev den första privatbyggda farkosten att nå ut i rymden och genom två lyckade flygningar vann man The Ansari X Prize.
Här kan man läsa lite mer om X Prize.

Virgin Galactic har sin hemmabas i New Mexico och kommer initialt att flyga kommersiellt från Spaceport America.

 

Moderplanet VMS Eve

VMS Eve, som även kallas Whiteknight Two, är moderskeppet till rymdflygplanet Space Ship2. VMS Eva är uppkallad efter Sir Richard Bransons mamma som heter just Eve.

Konstruktionen består till 100% av kolfiber som är många gånger lättare än stål och dessutom betydligt starkare. Whiteknight Two är det största helkompositflygplanet i världen vilket ger ett par viktiga fördelar:

  • Bland de mest bränslesnåla planen i världen, tack vare sin låga vikt.
  • Möjlighet att flyga med up till 15 ton vikt, 15000 meter över havet.
  • Mycket flexibelt och rörligt samt konstruerat för att tåla höga G-belastningar.
Rymdplanet VSS Enterprise/SpaceShip2

Spaceship Two, som egentligen heter VSS Enterprise är det planet  som tar dig hela vägen ut i rymden. Ombord finns plats för två piloter och sex passagerare.

I likhet med WKII är även detta planet byggt till 100% av kolfiber. Kabinen är formad för att ge alla passagerare möjlighet till att sväva fritt i viktlöst tillstånd när man nått ut i rymden. I kabinen finns både ett sidofönster och ett takfönster, vilket ger en fantastisk utsikt över vårt jordklot och den tunna blåa atmosfären som omger planeten.

Utseendemässigt påminner Spaceship Two om ett segelflygplan och planets aerodynamiska glidaregenskaper är också utmärkta!

‘Under huven’ är Spaceship Two smockfylld med högteknologisk utrustning. Bland annat använder man ett avancerat system för återinträde i atmosfären, så kallat “feathering” och en hybridraketmotor. Den senare är både säkrare och miljövänligare än en vanlig raketmotor. Utsläppen per passagerare motsvarar ungefär en flygning mellan New York-Stockholm med fördelen att utsläppen görs på mycket högre höjd vilket ger mindre miljöpåverkan.

Spaceport America

Spaceport America kommer att vara hemmabas till Virgin Galactic och, i framtiden, säkerligen fler rymdbolag och forskningsföretag.

Rymdhamnen ligger i Södra New Mexico, bara några mil väster om testområdet White Sands Missile Range. Virgin Galactic har sitt administrativa kontor i Laz Cruces som ligger cirka 7 mil därifrån.

Andreas på Moments har besökt Spaceport America vid två tillfällen. Dels under hösten 2010 då det knappast var mer än ett skal och dels under 2012 då huvudbyggnaden var färdig exteriört.

För mer information rekommenderar vi Spaceport Americas hemsida.


Bokningsförfrågan

Rymdresa med Virgin Galactic


Liknande Resor