Jag vill veta mer!

Seychellerna

Seychellerna är ett ö-rike bestående av guldkorn i Indiska Oceanens smaragdgröna vatten. Guldkornen är närmare bestämt 115 öar utspridda på en yta stor som Europa. Med en befolkning på endast cirka 80.000 personer är det lätt att hitta orörda, soldränkta stränder med romantik i kubik. Välkommen till en av jordens sanna paradis!

Alla öarna i Seychellerna är grönt frodiga och stränderna är i absoluta världsklass. Sanden är så vit den någonsin kan bli vilket kontrasterar på ett fantastiskt sätt mot det ljumma havet som skiftar i olika grönblåa nyanser.

Det är på de inre av Seychellernas 115 öar av landets invånare bor och här hittar du också de flesta hotellen. Av dessa inre öarna är Mahe, Silhouette, Praslin och La Digue de största och dessa utgör cirka hälften av Seychellernas totala landyta.

Mahe är den största ön i Seychellernas övärld och här ligger också huvudstaden Victoria. På Mahe finns de högsta bergstopparna på Seychellerna och 900 meter över havet reser sig Morne Seychellois. Victoria är en charmig liten stad och faktiskt också världens minsta huvudstad. Här finns två trafikljus, de enda på Seychellerna, och det är väldigt lätt att ta sig runt staden. Typiska sevärdheter är Big Ben som är en miniatyr av storebrodern i London och botaniska trädgården.

Praslin är den näst största av Seychellernas inre öar och ligger ungefär 4 mil öster om huvudön Mahe. Praslin utgör ungefär hälften av Mahes storlek och det finns inga städer på ön. Däremot hittar man två små byar där de flesta av Praslins ca 7000 invånare bor. Praslin är fortfarande relativt oexploaterat och får förhoppningsvis förbli så eftersom det maximalt får finnas 850 hotellrum på ön.

Snabbfakta

  • 115 paradisiska öar
  • Sagolika stränder
  • Fantastisk dykning
  • Fantastiska hotell

Bokningsförfrågan

Paketresor till Seychellerna

Paradisön Alphonse Island

En privat ö – kan det vara något? Frågan är förstås retorisk. För vem vill inte vara på en nästan helt egen ö i solen, med vajande palmer omgiven av turkost vatten? Följ med till ön Alphonse Island i Seychellerna, en privat ö med endast ett exklusivt boende.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Resa till Seychellerna, H Resort

Upplev en ny värld av skön lyx på Seychellernas lugna huvudö, Mahé. Här, på vackra Beau Vallon Beach, hittar man The H Hotel - En modern resort med boutique-känsla!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor

Resa Seychellerna, Sainte Anne Resort

Tänk dig lyxen att ha en egen Robinson-ö men med förstklassig mat och dryck. Välkommen till Sainte Anne Resort på Seychellerna!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness


Mer fakta om Seychellerna

Väder på Seychellerna

På grund av Seychellernas närhet till ekvatorn är det varmt året om med en medeltemperatur på ca 30 grader. Det kan dock vara på sin plats att studera vädertabeller med avseende på regnmängder innan ett beslut tas om när du ska resa.

På Seychellerna råder ett tropiskt klimat och regnskurar kan förekomma. Oftast är dessa regnskurar korta och intensiva. Under december och januari regnar det som mest. Om ni väljer att resa under dessa månader rekommenderar vi att ni väljer någon av de mindre öarna med lägre bergstoppar eftersom dessa oftast får en betydligt mindre regnmängd än till exempel huvudön Mahe.

Allra minst regnar det på Seychellerna under våra sommarmånader.