Jag vill veta mer!

Singapore

Som ett Asien i miniatyr. Med influenser från Kina, Malaysia och Indien erbjuder Singapore både hypermoderna som historiska upplevelser, och en makalös matscen som också gör Singapore till Asiens mathuvudstad nummer ett.

Singapore är en spännande fusion av modern asiatisk arkitektur, tempel och charmiga byggnader från en svunnen kolonialtid. Det är en stad som vill synas och var, om inte här, finns världens mest instagrammade hotell; Marina Bay Sands på tre ben och båtformad takterrass på toppen av skyskraporna! Här bjuds varje kväll på en spektakulär ljus- och lasershow som projiceras mot hotellbyggnaden.

Som den smältdegel av olika kulturer som Singapore utgör, kan du under en och samma dag promenera mellan de färgstarka hipstermeckan i arabkvarteren till Little Indias kryddbazaarer och hindutempel. Den historiska stadsdelen Chinatown bjuder också på en eklektisk blandning av sevärdheter och sprudlar av aktiviteter.

Stadens senaste sevärdhet är den luftkonditionerade parken Gardens by the Bay, med ett enormt artificiellt inomhusberg, vattenfall och imponerande grönska. Här har man genom skickligt ingenjörskap och modern teknik skapat det man saknar i Singapore.

Lokalbefolkningen pratar om mat som vi svenskar pratar om väder och verkar äta alla sina måltider ute på restaurang. Här drar man sig inte för att köra tvärs över ön för att äta bästa laksan, en kryddig nudelsoppa med fisk och skaldjur, eller chili crab. Du hittar lika god mat i gatustånden, så kallade 'hawker centres' där varje stånd har sin specialitet, som på de finaste Michelinkrogarna på lyxhotellen.

Om det är sol och bad som lockar är Sentosa Island ett trevligt alternativ. Här finns mängder av sköna resorthotell och ön förbinds med linbana från själva staden. Singapore är en perfekt destination att uppleva under minst ett par dagar, på väg till Australien, Bali eller i kombination med någon skön, tropisk ö i Indiska Oceanen. Att det dessutom är så rent och prydligt att till och med en västeuropé känner avund, gör denna myllrande storstad semestern till en fantastiskt upplevelse.

Snabbfakta Singapore

  • Maten - en dröm för foodies
  • Mix mellan gammalt & nytt
  • Fantastisk skyline
  • Skön mix av asien och en svunnen kolonialtid

Bokningsförfrågan

Paketresor till Singapore

Paketresa Singapore & Bintan Island

Just kombinationen storstad och en exotisk ö med kritvita stränder tycker vi är en helt fantastisk kombination. Som exempelvis Singapore och Bintan Island. En perfekt kombination helt enkelt.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Storstadsresor


Mer fakta om Singapore