Jag vill veta mer!

Sydafrika

Få länder kan erbjuda mångfald som Sydafrika. Här finns allt: Vackra städer som Kapstaden, vinproduktion i världsklass i de vackra vindistrikten, ett rikt djurliv och ett folk som bär på både stolthet och traditioner.

Sydafrika är ett resmål som passar både barnfamiljer, par och generationsfamiljer. Våra resor till Sydafrika är alltid 100% flexibla och det finns egentliga inga begränsningar i hur reseupplägget ser ut. Det finns såklart vissa praktiska aspekter när vi lägger upp ett förslag på resan men i stort kan vi erbjuda alla typer av lösningar.

Sydafrika är stort. Väldigt stort. Räkna med en landyta på ungefär 3 gånger Sverige så förstår man att det krävs lite planering och tid för att resan ska bli lyckad. Landet gränsar mot Namibia, Botswana och Zimbabwe i norr, och i nordöst mot Moçambique och Swaziland.

Läs mer om Sydafrika i faktaboxarna nedan!


  • Mångfald
  • Passar både par och familjer
  • Kombinera med exempelvis Mauritius
  • Liten tidsskillnad mot Sverige

Bokningsförfrågan

Paketresor till Sydafrika

Resa Sydafrika & Mauritius

Upplev det bästa av två världar. Sydafrika och Mauritius är en idealisk kombination där intrycken, smakerna & dofterna stannar kvar länge.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Generationsresor | Golfresor | Rundresor | Safariresor | Sol & Bad

Temaresa med safari, Sydafrika

Storstad. Vin & gastronomi. Safari & djurliv. Välkommen till Sydafrika - ett land med fantastisk mångfald.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Grupp & konferensresor | Rundresor | Safariresor


Mer fakta om Sydafrika

Varför tycker vi på Moments att du skall boka en paketresa med safari till Sydafrika?

Vad är det som lockar med Sydafrika? Ja, var skall vi börja?

Världsdelen Afrika har i alla tider ansetts vara exotiskt och lockande, inte minst landet längst ner på sydspetsen som delar de två världshaven.  Man kan åka hit året runt och Sydafrika bjuder inte minst på fantastiska stränder, vingårdar, pingviner, hajar, valar, utmärkt safari, dramatiska berg, vackra städer som Kapstaden och Johannesburg, vidsträckta landområden och hisnande äventyr av alla de slag.

Sydafrika är välkänt för sin utmärkta infrastruktur och sina många vackra hotell. Prismässigt får man också anse Sydafrika som prisvärt. I Sydafrika är man mycket stolta över sitt land, sina otaliga underverk och genuina upplevelser.  Här finns verkligen nåt för alla!

10 punkter:
Prisvärt
Flora och fauna
Vackra stränder stränder
Vacker natur
Vänligt
Äventyrsaktiviteter
Historia
Utmärkt infrastruktur
Ansvarsfull turism
Bra safari

Flyger till Sydafrika kan man göra med Emirates (via Dubai), Turkish Airlines (via Istanbul) eller Lufthansa till exempel.

En kombination med stopover i till exempel Dubai eller Istanbul för shopping kan aldrig slå fel. Man kan också kombinera med till exempel Mauritius.

Boka din paketresa hos MOMENTS så erhåller du vår bra priser, vår expertis och MOMENTS ställer lagstadgade garantier för alla paketresor.

Låt MOMENTS hjälpa dig att boka safariresan till Sydafrika!

Mer allmän info om Sydafrika

Den cirka 300 mil långa kusten mot Atlanten och Indiska oceanen är dramatisk och vid Godahoppsudden i söder möts två världshav. Havens skilda temperaturer präglar i allra högsta grad klimat och växtlighet på Sydafrikas kuster.

Sydafrika är idealiskt för resor om man har golf, gastronomi och natur som intressen. Kapstaden med Taffelberget (Table Mountain) är en av världens vackraste städer där man också hittar ett myllrande utbud av bra restauranger och barer.

En kort bilresa från Kapstaden ligger Stellenbosch som är en pärla med helt fantastiska omgivningar där vingårdar och berg bildar fantastiska kulisser. I området finns mer än 200 olika vingårdar som omgärdar hela Stellenbosch. Den självklara sysselsättningen som turist i Stellenbosch är dock att besöka vingårdar och gå på vinprovningar. Detta kan man dels göra genom att själv köra runt alternativt boka vinprovningar via Moments. Ett roligt alternativ är att cykla mellan vingårdarna, så kallat ‘Bikes ´n Wine’.

I området finns också fantastiska möjligheter att vandra och liknande utomhusaktiviteter. Varför inte passa på att besöka lördagsmarknaden i Oude Libertas där utbudet av lokala grönsaker, frukter och ostar är stort.

Klimat

Somrarna i Sydafrika infaller mellan november och april och är varma med en del nederbörd. Kortfattat och något förenklat kan man säga att Sydafrika har omvända årstider jämfört med Sverige. Se landet som en året-runt-destination även om vädret inte är behagligt i alla delar av landet, året om.

Från november till april är det varma, soliga dagar med temperaturer runt 30 grader. Det är inte ovanligt att det drar in ett regn under eftermiddagen/kvällen som försvinner lika snabbt som det kom.

Västra kapprovinsen har Medelhavsklimat och får mesta nederbörden under vintern.

Trots att Sydafrika har vidsträckta och vackra stränder är det ingen utpräglad baddestination då vattnet är kallt. Det går dock att bada året om för den som känner sig manad.

Golf i Sydafrika

Sydafrika har några av världens mest natursköna golfbanor och i kombination med vädret under våra svenska vintermånader gör landet till ett mycket attraktivt golfresmål. Banorna är väldigt sällan packade med folk vilket ytterligare bidrar till en skön golfresa.

Många kunder väljer att lägga golfen som en del av resan och varvar med mat & vin, safari och kultur. Vi kan kombinera er resa i princip hur som helst.

Konferensresor & gruppresor till Sydafrika

Moments har stor erfarenhet av att arrangera konferens och gruppresor till olika delar av världen. Via våra duktiga partners i Sydafrika kan vi leverera en helt specialdesignad resa som passar just ert företag. Detta oavsett om ni är 10 eller 200 personer.

Både prisnivån och det faktum att det inte är någon tidsskillnad bidrar till att Sydafrika är ett mycket spännande resmål för företag och organisationer. Det är inte ovanligt att vi bokar 3-4 nätter på plats i Sydafrika. Då hinner man med både aktiviteter och konferens med bra kvalitet.

Bröllop i Sydafrika

Mer info kommer.

När bör man boka resan till Sydafrika?

Vår generella rekommendation är att man bokar minst 6 månader innan. Om man planerar en resa under jul & nyår bör man boka minst 10-11 månader innan för att försäkra sig om bästa pris och att det önskade hotellet har lediga rum.

Även under novemberlovet, sportlovet och påsklovet bör man boka resan minst 8-10 månader innan.