Jag vill veta mer!

Tanzania

Jeepen glider ljudlöst fram över savannen och det enda som hörs är de vilda djurens läten. Framför dig stiger solen som snart ska sprida ljus och värme över landskapet. En ny dag nalkas.

Att besöka Tanzania och göra en safari är dröm för många människor. Landet har allt Afrika kan erbjuda en besökare och i Tanzania har man möjlighet att få uppleva enastående natur och djur på nära håll.

I Tanzania och framför allt Serengeti hittar man över 4 miljoner djur fördelade på 430 arter och åker man på safari har man stora chanser att få se ‘the big five’. Att se lejon och elefanter i deras naturliga miljöer slår det mesta och vi garanterar att även du blir förundrad och förälskad i Tanzania och det genuina Afrika! På våra safaris besöker du naturligtvis Ngorongorokratern som har en mycket tät koncentration av olika djurarter, framförallt gnuer.

Till Tanzania hör också Zanzibar, en exotisk kryddö och ett paradis i Indiska Oceanen. Pudervit korallsand möter det turkosblåa vattnet samtidigt som ett par lokala barn spelar fotboll vid strandkanten. Tar du en tur runt ön kommer du att känna lukten av kryddorna som gjorde ön till handelscentrum på 1800-talet. Passa på att besöka Stonetown som sprudlar av liv och rörelse och som är ett virrvarr av gränder och basarer. Stonetown är med på UNESCOS världsarvslista.

Snabbfakta Tanzania

  • Safari i toppklass
  • Big 5
  • Serengeti
  • Paradisstränder på Zanzibar

Bokningsförfrågan

Paketresor till Tanzania

Resa Zanzibar, Baraza Resort

Det finns många paradis här på jorden, men väldigt få har ett av världens 60 bästa hotell och en strand som rankas som en av världens 30 bästa. Välkommen till Baraza på Zanzibar!

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Lifestyle | Sol & Bad | Spa & Wellness

Paketresa till Zanzibar, The Residence

Den bedårande vackra kryddön Zanzibar är ett fantastiskt komplement till en safariresa och vi har valt ut ett av Zanzibars vackraste hotell för att du ska få bästa möjliga upplevelse.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Sol & Bad

Resa Pemba Island, The Manta Resort

Det handlar inte om femstjärnig, överdådig lyx. Det handlar om lyxen i att finna det oupptäckta, det intima och den familjära känslan som The Manta Resort förmedlar.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Lifestyle | Sol & Bad

Resa Tanzania, The Z Hotel, Zanzibar

Detta exklusiva boutiquehotell ligger beläget på norra delen av Zanzibar där ni har Indiska Oceanens pudervita sandstränder direkt utanför dörren. Resorten ligger skönt inbäddad bland kokospalmer, tropiska trädgårdar och givetvis de fantastiska stränderna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Safariresor | Sol & Bad

Safariresa Tanzania

"Schhh!"
Min sambo slår mig lagom hårt på armen och pekar mot ett buskage. Jag anar rörelser i det höga gräset. Jeepen girar sakta åt höger och helt plötsligt ser jag dem, lejonen. En hona med tre ungar som lojt leker i skuggan av buskarna.

Läs mer om resan

Bröllopsresor | Familjeresor | Generationsresor | Safariresor


Mer fakta om Tanzania

Varför skall du boka en paketresa eller safariresa till Tanzania, kanske du frågar dig själv?

Här kommer flera bra skäl till varför du borde besöka Tanzania någon gång i livet. Det finns verkligen något för alla i detta underbara land. Här finns otroliga viltreservat som är fulla med vilda djur av alla de slag, underbara stränder, lyxiga boenden, underbar kultur och historia samt ett spännande kök. Safarin i Tanzania tillhör de mest eminenta i världen.

Tanzania är fullt av fantastiska naturupplevelser men en av de mest spektakulära sakerna att bevittna är den stora migrationen. Det är ett makalöst skådespel som utspelar sig framför dina ögon när en miljon gnuer korsar Serengetis slätter på jakt efter mat medan de trotsar rovdjur och farliga flodkorsningar på sin väg. Safari när den är som bäst.

Mount Kilimanjaro är en annan pärla som lockar till sig resenärer. Berget (Afrikas högsta) är beläget i nordöstra Tanzania och är synligt en bra bit in i Kenya.

Tanzania har också ön Zanzibar att erbjuda. Avsluta en formidabel upplevelse i safaribushen med sol och bad på Zanzibars vackra sandstränder. Se till att besöka Stone Town för att utforska dess kryddmarknader och fantastiska arabiska arkitektur. Om dykning är din grej så lär du inte bli besviken på Zanzibar. Havet som omgärdar ön är värd för en enorm mångfald av marint liv.

Maten en i Tanzania är en blandning av traditionell afrikansk mat med stort arabiskt och indiskt inflytande, särskilt längs kusten och på Zanzibar. Zanzibar är känt för fisk och skaldjur. De flesta hotell i området erbjuder ett fantastiskt utbud av färska fisk- och skaldjursmenyer.

Masajerna bor i södra Kenya och norra Tanzania och. De välkomnar dig för att uppleva kulturen och livsstilen på första parkett.

Flyger till Tanzania gör man på bästa sätt med KLM via Amsterdam.

Om du vill boka en trevlig och trygg paketresa och safariresa till Tanzania skall du genast kontakta MOMENTS där du erhåller expertis och bra priser. MOMENTS ställer lagstadgade garantier för alla paketresor.

Låt MOMENTS hjälpa dig att boka din drömresa till underbara Tanzania!

Allmänt om Tanzania

Tanzania ligger strax söder om ekvatorn i östra Afrika och gränsar mot Indiska oceanen i öster. Här ligger öarna Zanzibar, Pemba och Mafia.

Grannländerna är Kenya i norr, Uganda, Rwanda, Burundi och Kongo i väster samt Zambia, Malawi och Mocambique i söder.

Tanzanias yta är mer än dubbelt så stor som Sveriges och landet har en befolkning på cirka 38 miljoner.

Dar es Salaam fungerar som Tanzanias huvudstad.

Om våra safaris

Vi har arrangerat safariresor under många år. Vi har också testat olika lokala safariarrangörer vilket gett oss nyttig erfarenhet om vad som fungerar och inte fungerar.

Hos Moments får du alltid en safari med privat guide/chaufför och eget fordon. Oavsett om ni är två, fyra eller flera i sällskapet. Det innebär en 100% flexibilitet och ni slipper ta hänsyn till andra resenärers önskemål när ni lägger upp era dagar.

Vi bokar endast 4×4 fordon. Inga minibussar eftersom vi inte tycker att det blir rätt känsla plus det faktum att sikten aldrig blir lika bra.

Våra boenden ligger alltid “centralt” i parkerna. Tro oss, vi har testat alla billiga lösningar där det tar 1-2½ timme att ta sig från boendet till parken. Därefter ska man transportera sig ytterligare för att påbörja safarin… Ingen bra lösning och väldigt tidsödande.

Vi inkluderar alltid alla parkavgifter. Alltså kan du lita på de priserna du får från första början. Det tycker vi är ärligt och vi får konstant god feedback från våra kunder för detta.

Bästa tiden att åka på safari

I stort sett alla våra resenärer undrar när det är som bäst att åka till Tanzania. Det är en svår fråga att besvara eftersom det finns godbitar i alla säsonger. Här nedan kan ni se en liten sammanfattning!

Bra tid för safari
Tanzania erbjuder bra safari året om med undantag av april-maj då de så kallade “långa regnen” infaller. Det kan även regna en del i november.

Bästa djurtiden
Detta varierar från park till park. Serengeti erbjuder mest djur oktober-mars samt juni.
Tarangire är augusti-oktober.
Selous och Ruaha är augusti-oktober.
Ngorongorokratern är bra året om.

Regnperioder
De långa regnen infaller i april-maj. Då regnar det väldigt mycket.
De korta regnen infaller i november.

Varmaste tiden är oktober-mars och då är det inte ovanligt med temperaturer över 30 grader.

Generellt är det flest turister över jul/nyår, i februari och i juli-augusti.

Migrationen

Migrationen, alltså de stora hjordarna med gnuer och zebror som rör sig mellan Serengeti-Masai Mara, pågår egentligen året om. Här är lite fakta om hur djuren rör sig.

  • Under december-Juni är migrationen i Serengeti. Tänk på att april-maj är regniga månader som inte är bra för safari.
  • I Juli förflyttar sig migrationen från Serengeti-Masai Mara.
  • Under augusti-oktober är migrationen i Masai Mara.
  • Under november förflyttar sig migrationen från Masai Mara-Serengeti.
Killimanjaro

Moments har anordnat både expeditioner och individuella resor till Kilimanjaro som med sina 5895möh är Afrikas högsta berg.

Vår uppfattning är att de flesta amatörer kan bestiga Kilimanjaro. Dock är det så att förberedelser, träning och kost är A och O för en lyckad topptur.

Själva bestigningen eller vandringen tar minst 5 dagar och sker alltid med utbildade guider.

Rutterna:

Marangu och Rongai. Dessa rutterna är de enklaste och görs på 5 eller 6 dagar.

Umbwe är den kortaste vägen upp och kan göras på 6 dagar. Den är brantare mindre naturskön och mer riskfylld än övriga rutter. Du bör vara erfaren för att ta denna rutten.

Machame är en något tuffare rutt som går från sydväst och som går genom både skog och hedland. Mer regn är normalt på denna rutten. Machame kan göras på 6-7 dagar men normalt är 6.

Shira är en ovanligare rutt som på tredje dagen går ihop med Machame. Totalt 7 dagar.

Lemoshorutten är på 8 dagar och går genom skog och hedlandskap. På fjärde dagen går rutten ihop med Machame.

Mat & Dryck

På alla safariupplägg ingår helpension (om inget annat anges), alltså frukost, lunch & middag. Drycker ingår ej utan betalas på plats.

Om du gör en kombination med exempelvis Zanzibar anger vi alltid vilka måltider som ingår när vi skickar en offert.

Visum till Tanzania

Visum är obligatoriskt för svenska medborgare och kräver ett pass som är giltigt minst 6 månader efter avslutad resa.

Visum kan beställas genom Tanzanias ambassad i Stockholm eller direkt på plats när ni landar. Priset om ni köper visum direkt på plats är $50/person. Se till att ha jämna pengar så går det ofta rätt snabbt.