Jag vill veta mer!

Tyskland

Med en mängd olika traditionella fester, såsom karnevaler, vinfester och Oktoberfest som kompletteras med viner från de 13 vinregionerna, finns perfekta förutsättningar för en lyckad konferensresa.

Tyskland stora kulturella mångfald beror till stor del att landet genom åren varit mottagligt för influenser utifrån. Det tyska köket måste räknas till ett av världens främsta och mest framstående och detta kompletteras med utmärkta viner från de 13 vinregionerna.

Många stora diktare och berömda musiker kommer från Tyskland. Namn som Goethe och Günther Grass, Bach och Beethoven vittnar om att Tyskland har en lång tradition som framstående kulturland. Även idag blomstrar kulturen och Tyskland kan erbjuda en fin spännvidd från modernt till antikt.

Snabbfakta

  • Kultur
  • Pulserande städer
  • Stort utbud för konferenser
  • Bra prisbild

Bokningsförfrågan

Paketresor till Tyskland

Konferensresa Berlin

Det är enkelt att ta sig till Berlin. En annan aspekt är att kostnadsnivån i stan är förhållandevis låg. Lägre än exempelvis London, Rom och Barcelona. Detta är två av anledningarna till att vi tycker att Berlin är en utmärkt stad för konferenser och gruppresor!

Läs mer om resan

Grupp & konferensresor


Mer fakta om Tyskland

Mer information om Tyskland

Tyskland är sedan 1949 en demokratisk parlamentarisk förbundsstat. 1990 återförenades öst och väst efter att ha varit åtskilda sedan krigsslutet.

Tyskland är Europas mest folkrika land. Här lever cirka 82 miljoner människor.

Tysklands största stad är också landets huvudstad. Berlin med sina 3,4 miljoner invånare är en fantastisk och kosmopolitisk stad, idealisk för en konferensresa.

Andra miljonstäder är Hamburg med cirka 1,8 miljoner invånare och München med cirka 1,3 miljoner. Köln är en annan stor stad med en befolkning som ligger precis under miljongränsen. Frankfurt am Main är ett internationellt finanscentrum.

Tysklands varierade landskap är både vackert och mångskiftande. Högsta berget är Zugspitze, som är 2 963 meter högt. Den längsta floden är Rhen, som sträcker sig 865 kilometer genom landet.