Jag vill veta mer!

Vietnam

Välkommen till en värld av sprudlande färger och majestätiska landskap! Ett land där historien rivit sår i nationens själ men som nu har lyckats resa sig för att välkomna dig med öppna armar.

Att kalla Vietnamesiska folket för annat än optimister skulle vara generalfel. Möjligen kan begreppet opportunist passa in bättre på ett folk som upplevt krig på krig och kolonialism och kommunism. Idag kan man räkna Vietnam till en 'asiatisk drake' som numera välkomnar besökare som gäster och inte erövrare. Här möts du av varma leenden och nyfikna blickar.

Vietnams storslagna natur är en av anledningarna till att besöka landet. Här har naturen varit generös med höga berg, en vidsträckt och vacker kustlinje som lämpar sig utmärkt för sol & bad. På de gröna risfälten jobbar kvinnor i konformade hattar och ingenting tycks störa dem i deras arbete på fälten.

När du tröttnat på storstädernas brus och de miljontals motorcyklarnas tutande kan man söka lugnet i Mekongdeltat. Den mäktiga Mekongfloden dominerar landskapet och försörjer miljontals familjer genom finurligt konstruerade bevattningssystem.

Åker man norrut från Saigon eller Ho Chi Minh City som staden numera heter kommer man till slut till Hoi An. Här är risken stor att både du och din packning ökar i vikt. Maten här är helt fantastisk och missa för allt i världen inte den lokala specialiteten Cao Lao som serveras i princip överallt, hela tiden. Hoi An är också känt för sina duktiga skräddare så om du behöver ny kostym ska du absolut passa på att sy upp en eller två stycken.

Var redo för äventyr - Vietnam har det mesta och vi på Moments har möjlighet att hjälpa er att designa en resa helt utifrån era önskemål och drömmar!

Snabbfakta

  • Varma och vänliga människor
  • Otroligt varierad semester
  • God & nyttig mat
  • Låg prisbild

Bokningsförfrågan

Paketresor till Vietnam

Rundresa Vietnam hälsa & matlagning

Vita leenden. Överallt. I Vietnam är det lätt att ryckas med i dessa ständiga leenden från människor man möter på restauranger, tåg, bussar och i affärer. På denna rundresan får du garanterat leenden för flera år framöver!

Läs mer om resan

Familjeresor | Rundresor

Rundresa i Vietnam, Kambodja & Laos

Tre länder med många gemensamma nämnare. Blomstrande kulturer och dramatisk historia. Leende människor som välkomnar dig med öppna armar.

Läs mer om resan

Familjeresor | Generationsresor | Kombinationsresor | Rundresor


Mer fakta om Vietnam

Generell information om Vietnam

Socialistiska republiken Vietnam har Hanoi som huvudstad men största staden är Ho Chi Minh City, tidigare Saigon.

På senare år har landet blivit ett populärt resmål med över 4 miljoner besökare. Eftersom landet är vidsträckt märks dock inte turismen på samma sätt som i andra, mer kompakta länder.

Bästa tiden att besöka Vietnam

Det är inte helt enkelt att med säkerhet säga när det är optimalt att åka till Vietnam. Landet spänner över 1000 mil från sydligaste punkten till Kinagränsen i norr.

Vietnam har ett tropiskt monsunklimat och tre årstider: Den kalla, den varma och den blöta.

Den kalla perioden infaller ungefär mellan november – februari.

Den varma perioden infaller mellan april och maj.

Slutligen, den våta perioden, infaller mellan juni-oktober.

Som en generell mätsticka och sammanfattning kan man säga att månaderna oktober till och med januari är sannolikt bäst om du ska resa genom hela landet.

April till juli är trevliga tider i norr och månaderna maj till juli kan också bli riktigt trevliga i söder såvida du inte har något emot svalkande regnskurar på eftermiddagen.

Även om dessa är perfekta tillfällen att resa till olika områden i Vietnam så med rätt kläder kan du njuta av din resa när som helst på året.

Visum till Vietnam

Som svensk medborgare kan man stanna i landet i 15 dagar utan att först ansöka om visum till Vietnam.

Vid inresa till Vietnam behöver du visa upp giltigt pass som behöver vara giltigt minst 6 månader. Du måste också kunna uppvisa en biljett för resa vidare.

Skulle din vistelse i Vietnam vara mindre än 15 dagar så behöver du inte ansöka om ett visum, dock måste du kunna visa upp flygbiljett som visar att kommer att lämna landet inom 15 dagar. Om du vill stanna längre än 15 dagar i Vietnam måste du ansöka om visum innan din resa dit.